Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drottninggatan i Stockholm på två-årsdagen efter terrordådet. Bild: Pontus Lundahl/TT
Drottninggatan i Stockholm på två-årsdagen efter terrordådet. Bild: Pontus Lundahl/TT

Hur många fler dåd måste inträffa?

Vi föreslår inte att kommunen ska agera domstol.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Naivt och rättsvidrigt förslag"

Jag får tacka Christoffer Bergenblock att återigen visa sin oförmåga och brist på förståelse i frågan. Man kan undra hur boendes i Varberg anser om att bo granne med terrorister med vetskapen att kommunen valt, precis som regeringen, att stillasittande acceptera det. Hur många fler Drottninggatan måste inträffa innan verkligheten hinner ikapp. Skäms!

Att sen Bergenblock påstår att kommunens handläggare på socialtjänsten skall besluta i dessa frågor blir märkligt. Har Bergenblock inte läst vad som skrevs i initiativärendet som inlämnades?

Politiker, inte tjänstemännen, fattar beslut om eventuellt stöd från kommunen. Politikerna förväntas göra denna typ av avsteg från praxis gällande exempelvis utbetalning för försörjningsstöd, föreningsbidrag och liknande. Rimligen skall detta även omfatta misstanke om terrorverksamhet då det redan idag finns liknande frågor som hanteras på liknande sätt. Ovanpå det kan alla sådana beslut självklart även överklagas. Nä, här får Bergenblock läsa om dokumentet och läsa rätt.

Det finns helt enkelt ingenting i det dokument som lämnats in där vi föreslår att kommunen skall agera domstol, det har Bergenblock på helt egen hand fantiserat ihop.

Sen på slutet så hänvisas åter igen till lagar som inte finns eller är omöjliga att använda. Självklart gäller Svensk lag, det vet vi i sverigedemokraterna. Tydligen är lagen någonting Bergenblock själv tolkar och inte lämnar det till domstol att göra, vilket är vad ett rättssamhälle bygger på.

Olle Hällnäs (SD)

gruppledare