Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vår uppfattning är att vårens besök genomförts på ett säkert sätt enligt gällande rekommendationer, skriver Ann-Charlotte Stenkil (M) och Jana Nilsson (S) som här har ett möte med avstånd under ett av företagsbesöken.

Hur kan man göra företagsbesök i coronatider?

Man borde väl föregå med gott exempel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Studiebesök för att främja företagandet i Varberg"

Jag blev mycket förvånad när jag läste att Varbergs kommuns ledning och näringslivs och destinationskontor genomfört företagsbesök i veckan. Varför tar man inte hänsyn till rådande omständigheter i coronatider? Hur skall man få övriga kommuninvånare att respektera restriktioner och råd som man går ut med när man inte föregår med gott exempel?

Man tar ingen hänsyn till företagen och dess anställda som man besöker. Det vore intressant att höra vilka argument deltagande person har för att genomföra dessa besök.

Besviken skattebetalare

Svar

från Ann-Charlotte Stenkil och Jana Nilsson:

Varbergs kommuns företagsbesök, som arrangeras av Näringslivs- och destinationskontoret, har sedan 2017 varit en viktig del i kommunens samverkan med näringslivet. Syftet för vår del är att få inblick i företagens vardag och de möjligheter och hinder de hanterar, och för företagens del att få ta del av kommunens planer och visioner. Den gemensamma agendan är att tillsammans utveckla Varberg.

Coronapandemin har ställt mycket av vardagen på ända, både för kommunen och för våra företag. Inför vårens företagsbesök ställde vi därför den enkla frågan: vill ni fortfarande ses, och hur arrangerar vid det i så fall på ett säkert och ansvarsfullt sätt? Naturligtvis var vi också intresserade av att få veta hur Varbergs näringsliv hanterar och påverkas av coronapandemin.

Några företag valde att ställa in vårt besök. Andra företag ville fortfarande träffa oss, men mötte oss utomhus. Några företag hade möjlighet att arrangera ett möte inomhus i rymliga lokaler där vi kunde hålla goda avstånd och vi var max fem besökare.

I rådande tider är våra kontakter med näringslivet mer angelägna än någonsin. Varbergs kommun ska inte bara ha kontakt med det lokala näringslivet i goda tider utan även lyssna på dem i tuffa tider.

Vår uppfattning är att vårens besök genomförts på ett säkert sätt enligt gällande rekommendationer. Den återkoppling vi fått från företagen är också att besöken och samtalen varit välkomna, alldeles särskilt under rådande omständigheter.

Ann-Charlotte Stenkil (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Jana Nilsson (S)

Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande