Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bad vid Ankaret i Varberg i juli 2016.

Hur kan det gå så fel?

Inte rimligt att inte få röka under en hel dag på stranden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Bad vid Ankaret i Varberg i juli 2016..

Apropå

artikeln "Rökfritt på stranden redan i sommar"

Hej Ann-Charlotte Stenkil. Jag har sedan barnsben haft gemensamhetsbadet vid ankaret som min plats på stranden. Intill mig har alltid funnits en grupp flickor, nu damer i 70-årsåldern. De damerna anländer på stranden långt före mig vid 8-9-tiden på morgonen och lämnar stranden vid 4-5-tiden. Själv känner jag mig som en gäst och orkar bara med cirka två timmar per dag. Hursomhelst vi har trevligt tillsammans och det som inte avhandlas här är inte värt att veta. Det är dessa damer som regerar på detta avsnitt av stranden, de städar upp närområdet när de kommer på morgonen, ringer och klagar på kommunen när tången luktar för djävligt mm och fan ta den som försöker lämna stranden utan att ta med sig sitt skräp. Det är alltid renare på detta område av stranden än när de kom på morgonen. Då de flesta bor i lägenhet och stranden deras altan och havet deras pool.

Sammantaget är det, en del av Varbergs själ. Nu är det också så att majoriteten av damerna röker och som sig bör har de alltid med sig varsin askkopp för sina och andras fimpar. Det är inte snällt eller ens rimligt att kräva att de inte ska få röka under de åtta till nio timmar de tillbringar på stranden för att undgå en het lägenhet på sommaren. l helgen blev jag uppringd av en av damerna och lovade henne att komma ner och röka med dem på stranden även i år.

l Moderaternas partiprogram står det: Vi vill att varje person ska känna att han eller hon styr över sin egen vardag. Det innebär att bland annat att flytta beslut från politiker till medborgarna. Det står också att tolerans, öppenhet och respekt för människors olika livsstil förverkligas bäst i de samhällen som värnar frihet, rättvisa. Något jag själv står för.

Hur kan det gå så fel Lotta? Hoppas bara att det inte är behovet av medial uppmärksamhet som styrt ditt ställningstagande.

Jag får väl hitta en nytt parti att rösta på vid nästa kommunalval. Har också svårt med de principer till styrning som tillämpades i DDR.

Hälsningar

Rolf Myrhage