Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En varm sommardag kan det vara välfyllt på sandstränderna. Hur ska coronasmittan hindras där? undrar insändarskribenten. (Bilden är från en strand i Berlin). Bild: Ralf Hirschberger

Hur förhindra olämplig social samvaro på sandstranden?

Vem kan svara på frågorna?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Den debatt jag startat huruvida det är lämpligt att besöka Falkenberg i sommar har i hög grad präglats av talesättet ”sila mygg och svälja kameler”. Jag har fått rådet att inte tillbringa del av sommaren i vår ”ensligt” belägna sommarvilla med hemleverans av matvaror; detta är en av ”myggorna” i talesättet.

”Kamelerna” är bland annat: Hur förhindra olämplig social samvaro på sandstranden och i vattnet vid Skrea under smällheta julidagar? Hur förhindra att folk bosätter sig i de hundratals och åter hundratals spartanskt utrustade, tätt placerade, små badstugorna och i husbilarna/campingvagnarna på campingplatserna? Hur sköta hygien m m i de gemensamma tvätt- och toalettutrymmena utan risk för smittspridning? Vem städar och sanerar dessa utrymmen och hur ofta kommer detta att ske? Hur ofta kommer kommunens allmänna toaletter att städas och saneras? Efter varje besökare? En gång i timmen?

Vem kan svara på dessa frågor?

Göran