Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att det är svårt att få vikarier till äldreboenden har vi hört om även i fullmäktige.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Att det är svårt att få vikarier till äldreboenden har vi hört om även i fullmäktige. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hur är det med läsförståelsen inom SD?

Kommunen måste göra allt för att möta den stora brist på personal vi vet kommer öka.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Gräddfil till kaffet?

Hur är det med läsförståelsen inom SD? Det går inte att undgå att bli bekymrad efter att ha försökt uttyda deras förvirrade bildinsändare om en motion från Vänsterpartiet. I motionen yrkar vi att Varbergs kommun verkar för att erbjuda tillsvidareanställning till de ungdomar som nu har tillfälliga anställningar inom äldreomsorgen, samt de som under detta läsår avslutar sin utbildning på vård- och omsorgsprogrammet i kommunen. Hur någon kan få det till att ”Vänsterpartiet har bestämt att alla fasta tjänster ska gå till nyanlända” är svårt att förstå. Det är inte bara läsförståelsen som verkar svaja utan även förståelsen av den politiska beslutsgången när en inlämnad motion likställs med ett färdigt beslut.

Det handlar om att kommunen måste göra allt den kan för att möta den stora brist på personal som vi vet kommer att öka ännu mer i framtiden. Det gäller att fånga upp alla ungdomar, för att behålla dem inom kommunen. Kommunen har därför redan börjat agera. I veckan utannonserades 30 tillsvidaretjänster inom äldreomsorgslyftet. Helt i linje med motionen från Vänsterpartiet.

Att det är svårt att få vikarier till äldreboenden har vi hört om även i fullmäktige. Men om Erik Hellsborn, själv undersköterska, kan tänka sig kollegor som inte bara heter Bengt eller Ingemar, utan också Mustafa, Muhammed, Ali eller Najib, så finns det hopp. Det ska bli spännande att se hur SD väljer att rösta när motionen kommer upp i fullmäktige.

Till sist är det sant att Vänsterpartiet röstade mot Sverigedemokraternas motion om gratis kaffe till alla anställda i kommunen. En sådan sak bestäms bäst på varje arbetsplats och inte av politiker. Skulle nu ändå SD få bestämma om gratis kaffe, får de också se till att de sex miljoner som det kostar finns i deras budget. Det gjorde de inte senast. Det var därmed endast ett fullständigt tomt och populistiskt löfte.

Lars-Åke Erlandsson(V)

Björn Mellquist (V)

Vänsterpartiet Varberg