Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bilden är tagen på Playhouse teaterbistro på Drottninggatan där hundar är välkomna till bords. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Hundar är inte som våra barn

Bra med hundfritt på stranden, anser en ödmjuk hundägare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Vi hundägare vill också bada! (HN 3/7)

Som hundägare sedan flera år tillbaka tillhör jag dem som följer regeln att det inte är tillåtet med hund på allmänna badstränder under tiden 1/5-30/8. Vi som hundägare måste acceptera att alla inte älskar våra hundar eller ens har respekt för dem. Hundar ska inte springa omkring bland barn och vuxna som badar, leker och fikar trots att de är kopplade. Vi hundägare blir dessutom bara fler och fler. De hör hemma på stranden precis lika lite som på en restaurang anser jag.

För en månad sedan var jag och min man och åt på en restaurang utmed havet i Varberg (inomhus). Till min överraskning ser jag inte bara ett par hundägare utan två komma inpromenerande med sina hundar! Jag går inte på en dyr restaurang för att sitta och äta ihop med hundar!

Vi hundägare behöver inte ha med oss hundarna överallt som om de vore barn. Hunden är ett djur och vi är människor. Alltså, hunden tänker inte ”taskigt av matte eller husse att inte ta med mig till stranden”. Rekommendation: Läs böckerna av Cesar Millan så förstår du vad jag menar.

Se positivt på att vi i Varberg har en fantastiskt fin badstrand där vi kan få bada med våra hundar. En annan rekommendation är att ta sig till en närliggande insjö och simma med sin hund. Att simma är väldigt bra motion både för hund och hundägare och man behöver dessutom inte duscha hunden efter att ha badat i sötvatten.

Ödmjuk hundägare