Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hotellet på gräddhyllan

Hur ska det vara en magnet för oss andra?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Hotellet kommer att tillföra Varberg stort mervärde".

Jana Nilsson och Jeanette Qvist hävdar att ett attraktivt hotell på gräddhyllan Västerport kommer att vara en viktig del i att göra stadsdelen tillgänglig och öppen för alla. Ett hotell? Hur tänkte ni där? Vad skall detta hotell innehålla som gör det till en magnet för oss övriga varbergare? Blir det billigare öl i baren? Blir det ett äventyrsbad i källaren? Nej, några förklaringar till varför vi övriga varbergare skulle vallfärda ner till hotellet får vi inte.

Det är kanske samma utgångspunkt som när de pratar om att här skall byggas hyres- och bostadsrätter. Inte ett ord om insatspriser eller hyresnivåer. För de kommer naturligtvis att slå ytterligare rekordnivåer i en redan havererad bostadsmarknad i stan.

Nej, jag antar att "tillgängligheten" och "öppenheten" kommer att bestå i att vi övriga varbergare får promenera förbi bostadshusen och hotellet och konstatera att här bor folk med en avsevärt högre inkomst än oss andra. Då spelar det ingen roll om enstaka takpannor är vackra att beskåda.

Ingemar Ericsson (K)

Kommunistiska Partiet

Varberg