Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Exakt vilken höjd och utformning hotellet får avgörs i och med att detaljplanen tas fram, men i vår fullmäktigegrupp finns en enighet. Vi gillar förlaget, skriver Jeanette Qvist (S) och Jana Nilsson (S). Bild: Annika Karlbom/Illustration: Fredblad Arkitekter AB
Exakt vilken höjd och utformning hotellet får avgörs i och med att detaljplanen tas fram, men i vår fullmäktigegrupp finns en enighet. Vi gillar förlaget, skriver Jeanette Qvist (S) och Jana Nilsson (S). Bild: Annika Karlbom/Illustration: Fredblad Arkitekter AB

Hotellet kommer att tillföra Varberg ett stort mervärde i framtiden

Det finns en enighet i vår fullmäktigegrupp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

För en vecka sedan tog Kommunstyrelsen beslut om nytt hotell i Västerport. Att det ska byggas ett hotell här har varit inriktningen från början då det finns ett allt mer ökande behov av fler hotellrum i kommunen i takt med att kommunen växer.

Hur hotellet ska se ut var inte klart från början, utan har utvecklats i de dialoger vi haft om hur Västerport skall utformas. Frågan har funnits med i medborgardialoger, i partierna, i dialoger med olika näringsidkare och så vidare Här har det varit tydligt att ett hotell bör bli högre än övrig bebyggelse i Västerport, en tydlig markering som gärna får sticka ut och visa upp sig i den nya stadsdelen.

Inom Socialdemokraterna har vi under den tid Västerport utvecklats varit eniga om att det är viktigt att stadsdelen blir tillgänglig för alla. Det ska finnas möjlighet till bra aktiviteter, både inne i området och efter kajen. Här måste byggas både hyresrätter och bostadsrätter. När vi nu öppnar upp det tidigare helt stängda område som hamnen har varit, vill vi ha en öppen stadsdel, ett område som alla kan ta del av och trivas i och absolut inte en instängd gräddhylla. Vi vill se en vacker stadsdel med fina bostäder som är tillgänglig och öppen för alla.

En viktig del i detta är ett attraktivt hotell. Detta får gärna sticka ut lite extra och dra blickarna till sig, samtidigt som det ska passa in i den nya miljö som kommer att skapas i området. Det ska tydligt stå som en egen byggnad och ändå på ett bra sätt smälta in mot Fästningen, hamnen, Campus och den nya stationen. Det är självklart att ett sådant förslag skapar starka känslor, både för och emot.

Det förslag som vann juryns gillande är 14 våningar högt och är därmed något högre än vi hade räknat med. Exakt vilken höjd och utformning hotellet får avgörs i och med att detaljplanen tas fram, men i vår fullmäktigegrupp finns en enighet. Vi gillar förslaget och vi tycker att det kommer att tillföra Varberg ett stort mervärde i framtiden.

Jeanette Qvist (S)

Jana Nilsson (S)