Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bland allmänheten är uppfattningen att kriminaliteten ökat och många tror att Sverigedemokraterna sitter inne med lösningen på den problematiken. Bild: Magnus Andersson/TT

Historien upprepar sig

Kraftig uppgång för SD.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Senaste partisympatimätningen från SCB visar en kraftig uppgång för SD, särskilt inom området "lag och ordning". Bland allmänheten är uppfattningen att kriminaliteten ökat och många tror att Sverigedemokraterna sitter inne med lösningen på den problematiken.

SD uttalar sig i media, där man framställer sig som ett parti som ska ta itu med brottsligheten och där man också säger sig se ett klart samband med den kraftiga invandringen.

Man har också uttalat sig om vad som är bra eller dålig konst, samt vilken konst som gör dig glad eller ledsen. Enligt min mening ligger detta i betraktarens ögon!

Detta parti har en tendens att se allt i svart eller vitt.

Undan för undan har SD smugit in kategoriska och mer kraftfulla ställningstaganden i olika samhällsfrågor. Det är ironiskt att det parti som värnar så mycket om lag och ordning är, som jag upplever det, inblandade i så många rättsprocesser.

Historien upprepar sig och det skrämmer mig.

Lisbeth i Varberg