Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vi människor fiskar upp sjöfåglarnas föda ur haven. Bild: Annika Karlbom

Har ni inget annat att klaga på än måsar?

Vad tror du måsarna/trutarna skulle säga om oss om de hade en röst?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Skränande måsar och trutar en sanitär olägenhet"

Kan inte annat än att tycka att dessa insändare med gnäll och utrop över trutar och måsar i Varberg är ett enda stort tragiskt skämt! Har du/ni verkligen på sanning, på allvar, inget annat att klaga över?!

De skränar och stör på olika sätt skriver du/ni. Ja nu är det så att de är kustfåglar och har du/ni tänkt på en sak? Dessa fåglars föda fisk bland annat, är något som vi människor har fiskat ut ur haven. Är det någon art som stör, förstör för andra och planeten som vi själva bor på så är det vi, homo sapiens.

Och snälla du, vi lever i ett av världens rikaste länder och det är pinsamt att du uttrycker oro över detta "problem". Som sagt, fundera innan du vräker ur dig ditt missnöje som är helt och hållet missriktat. Du har dessutom valt att bosätta dig i Varberg, en västkuststad med tillhörande trutar och andra måsfåglar.

Vad tror du att måsarna, trutarna och all världens djur skulle säga om dig/oss om de hade en röst?

Jag är så tacksam över att det än så länge finns andra medvarelser på denna planet. Hade det varit du och dina gelikar som fått bestämma hade du/ni nog varit väldigt ensamma.

Fågel Fenix