Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Genrebild. Bild: Gorm, Kallestad

Har jag missat något, Alliansen?

Anmärkningsvärt att resurser läggs på cheferna när det är personalen ute i verksamheten som har behov.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Projektet Ökad hälsa – minskad ohälsa (HN 15/7)

Jag måste än en gång kommentera Alliansens insändare, där Linjer ingår.

Av artikeln skall man sannolikt förstå, att det är cheferna närmast personalen ute i verksamheten som är föremål för rehabilitering av specialister. Jag måste ha missat något. Är deras arbetsbörda så stor att de måste sjukskriva sig?

Jag har uppfattningen att det är personalen ute i verksamheterna som är hårt ansatt med att ständigt täcka upp när det saknas personal, och som därför är för mycket sjukskrivna. Är det inte dessa hårt arbetande i t ex hemtjänsten som behöver avlastas med mer personal? Hemtjänstpersonalen har ofta inte tid till sina nödvändiga raster. Att då anställa personal som är specialutbildad för att rehabilitera cheferna ter sig ytterst märkligt.

Tänk om och gör rätt. Lägg resurserna på rätt ställe. Om ni politiker inte har förstått allvaret med sjukskrivningarna, föreslår jag att ni tar på arbetskläderna och går ut i verkligheten och gör era arbetspass där. Då får ni veta hur verkligheten ser ut. Kontorsstolen går snabbt att värma upp efter någon vecka, och byxbaken klarar sig någon vecka till. Ni kanske snart behöver hemtjänst själva, och då förmodar jag att ni vill att den fungerar, trots att man nästan önskar att ni får ligga med avföring i blöjan i flera timmar, därför att det inte finns personal som kan hjälpa er.

Satsa pengarna där de behövs, och inte på onödigheter. Det är mer personal som behövs och ingen rehab för cheferna.

Lars-Åke Åkesson

Läs även : Miljonsatsning ska ge friskare anställda