Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Greta Thunberg har ett sansat och klokt budskap tycker jag, inte alls hysteriskt, skriver insändarskribenten. Bild: Paul Wennerholm/TT
Greta Thunberg har ett sansat och klokt budskap tycker jag, inte alls hysteriskt, skriver insändarskribenten. Bild: Paul Wennerholm/TT

Har du inte hängt med?

Du har alltså inte uppfattat Greta Thunbergs tydliga budskap.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Debattklimatet om klimatet”

Trots ändlösa artiklar och med enorm uppmärksamhet i medier så har du alltså inte uppfattat Greta Thunbergs tydliga budskap: Lyssna till forskningen. Ett sansat och klokt budskap tycker jag, inte alls hysteriskt.

Forskningen representeras framför allt av IPCC-rapporter som är analyser och sammanfattningar av all tillgänglig forskning om klimatförändringarna. IPCC är FN:s klimatpanel.

Lennart Bengtsson är en numera pensionerad professor i meteorologi och är populär bland klimatskeptiker för att han anser att det inte finns skäl till någon större oro över klimatförändringarnas konsekvenser. Just det.

Jag föreslår att du och Bengtsson åker till östra Afrika som är drabbat av svält på grund av fem års torka och säger till folket där att de är hysteriska. Eller åk till Pakistan eller alla andra ställen på jorden som drabbas av översvämningar, torka, bränder, extrem värme, brist på mat och säg till människorna där att de är hysteriska.

Du kanske tycker att det är sexigt att vi i detta nu rusar över kanten mot vår undergång?

Bengtsson anses vara en klimatförnekare av stora mått såsom SD också är.

I rest my case.

Alea iacta est

LÄS OCKSÅ: Debattklimatet om klimatet

LÄS OCKSÅ: Börjar svenskar bli vidskepliga?