Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Demonstranterna i Hong Kong har gång på gång förklarat att de vill ha en förändring, skriver Gustav Juntti. Bild: Vincent Yu

Handelskammaren är helt fel ute

Demonstranterna har gång på gång förklarat att de vill ha en förändring.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Handelskammaren i Hong Kong vill ”rätta till” min bild av verksamheten. Nu är det dock inte min bild, utan människor som bor och verkar i Hong Kong som förmedlat detta.

Och vad är det som egentligen är felaktigt? Allt som min ledare beskrivit är att ni tillhandahåller en fredad plattform för en politisk ledare som miljontals Hongkongbor inte känner något förtroende för?

Att handelskammaren ser det som en framgång att det aktuella lagförslaget skrinlades säger också en hel del om vem som är fel ute. Det finns nämligen få invånare i staden som tycker det var en framgång. Det är ju därför protesterna fortsatt i två månader efter beskedet kom.

Det blir således ironiskt att handelskammaren säger sig vilja slå vakt om det samhälle som Hong Kong är, samtidigt som demonstranterna gång på gång förklarat att de vill ha förändring.

Handelskammaren tycks vara helt ur kontakt med den lokala opinionen. Inte med ett enda ord visar man förståelse för att lunchen med Lam i detta skede är olämplig. I stället hänvisas till att lunchen är en tradition. Man säger sig verka utifrån ett svenskt arv och en övertygelse om att demokrati även gynnar näringsliv. Men den svenska demokratiska traditionen är avsevärt mycket längre än handelskammarens politikluncher. Tyvärr tycks man inte villig att bevisa vad som prioriteras högre. Det är skamligt!

Gustav Juntti

ledarskribent