Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg. Vilken inriktning ska kommunen ta? Bild: Kalle Pettersson
Falkenberg. Vilken inriktning ska kommunen ta? Bild: Kalle Pettersson

Hög tid för klara besked från Falkenbergs sverigedemokrater!

Moderaterna kräver svar inför valet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Nu är det bara fem veckor kvar till valdagen. Då ligger makten över framtiden hos falkenbergarna. Vilken inriktning ska kommunen ta och vilken praktisk politik ska ta oss dit? För Moderaterna är inriktningen tydlig: Ett nytt ledarskap som tar ansvar för ekonomin, så att vi har råd att satsa på att höja skolresultaten och öka tryggheten för falkenbergarna. För att nå dit har vi presenterat ett gediget program med konkreta åtgärder.

Desto mer otydligt är det vilken inriktning Sara-Lena Bjälkö och Sverigedemokraterna ser framför sig. Än mer höljt i dunkel är vilka politiska förslag de vill genomföra för att ta kommunen mot detta okända mål. Med såhär kort tid kvar till valdagen är det hög tid att lämna besked. Vad kan falkenbergarna förvänta sig av Sverigedemokraterna? Facit från den gångna perioden får sägas vara ganska blygsamt. Bara ett av tolv år som partiet suttit i fullmäktige har de kunnat presentera en siffersatt budget. Flera år har de inte lämnat något förslag överhuvudtaget – mer borde man kunna förvänta sig av kommunens fjärde största parti. De har inte heller kunnat besätta mer än hälften av sina sex stolar i fullmäktige under stora delar av mandatperioden. För drygt 1 500 sverigedemokratiska väljare i Falkenberg var alltså rösten helt bortkastad förra gången.

Nu tycker vi att det är hög tid för Sara-Lena Bjälkö och Sverigedemokraterna att lämna besked till falkenbergarna. Vilken är er inriktning för kommunen under nästa mandatperiod och med vilken praktisk politik vill ni genomföra den? Och kan era potentiella väljare förvänta sig att varje röst också ger utdelning genom en besatt stol i fullmäktige?

Michael Svensson (M)

Ninni Gustavsson (M)

Rie Boulund (M)

Karin Lundberg (M)

Göran Janko (M)

Läs svaret från SD: "Sverigedemokraternas inriktningar är tydliga!"