Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vanlig vegetarisk mat, som soppor, lasagne, gratänger och grytor är både bättre och billigare än köttsubstitut, skriver insändarskribenten. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Håller med om skolmaten

Gör ”vanlig” vegetarisk mat istället.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Märkligt experiment med falsk stroganoff och "färsiga" soppor

Varför används köttsubstitut när det är vegetariska rätter. Gör "vanlig" vegetarisk mat, ex. lasagne, gratänger, grytor, soppor, detta utan köttsubstitut (det blir dessutom billigare så).

Kalla maten för vad den är, och inte t ex "falsk stroganoff", det skapar bara förväntningar på att maten ska smaka stroganoff, och då den då inte gör det så blir man besviken.

Sune

LÄS MER: Inte klimatsmart att behöva slänga mat

LÄS MER: Kommunen använder vegetarisk mat för att spara pengar