Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Här tar cyklister och gående ingen hänsyn

Med uppfällda kapuschonger och headset i öronen går de rätt ut i gatan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Slarviga bilister riskerar andras liv"

Vet inte om du läst regler för cyklister och gående, men i Varberg tar cyklister eller gående ingen hänsyn efter mörkrets inbrott. De kör rakt ut från cykelbanan trots att lagen anger att dom skall lämna Företräde till övrig trafik då dom lämnar cykelbana. Gående går rakt ut med uppfälld kapuschong och ca 85% har headsetet eller hörlurar och går i sin egna lilla värd utan reflexer och oftast i kolsvarta kläder.

Utdrag från NTF.se: ”Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. I stadstrafik är det ännu viktigare att bära reflex, trots neonskyltar och gatlyktor. De flesta olyckor med gående sker i tättbebyggda områden med gatubelysning. Därför ska du bära reflex: En bra reflex syns i mörker eller under dåliga siktförhållanden när den träffas av ljuset från en strålkastare på en bil. Det beror på att reflexerna återkastar det starka skenet från strålkastaren.”

Cyklister i Varberg saknar ofta lysen, reflexer fram och bak samt två i varje hjul enligt lagen. Men Sverige saknar poliser. Därför dör oskyddade cyklister och gående, eller skadas svårt när vi bilister inte hinner bromsa. Reaktionstiden för en bra bilist är 1-2 sekunder då är vederbörande som inte varit rätt utrustad redan påkörd.

Så Lars dags att du tar en sväng på trafikskola igen, istället för att slänga skit på en fd yrkeschaufför, numera sjukpensionär med över 375 000 mil i och utom Sverige

Sitting_Bull