Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Äntligen ligger ett vettigt förslag/motion kring gårdsförsäljning ”på bordet”, skriver insändarskribenten. Bild: Christine Olsson
Äntligen ligger ett vettigt förslag/motion kring gårdsförsäljning ”på bordet”, skriver insändarskribenten. Bild: Christine Olsson

Häpnadsväckande synpunkter kring gårdsförsäljning

Själv har jag aldrig stött på en enda människa som betraktar gårdsförsäljning som ett bekymmer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Man tar sig för pannan när man får läsa insändare där ”domedagspredikanter” pekar på hot, risker och mänsklighetens dekadens och förfall, om den nya lagstiftningen gällande gårdsförsäljning, kommer att förverkligas. Det skulle vara intressant att veta hur svensken i gemen ser på denna fråga. Själv har jag aldrig stött på en enda människa, som betraktar gårdsförsäljning som en risk, ett hot eller ett bekymmer.

Det är snarare så, att man tycker att det är beklämmande hur länge vår förlegade lagstiftning och våra räddhågsna politiker, har fått bromsa och motverka dessa fantastiska människor, vars initiativförmåga, drivkraft och entreprenörskap, hela tiden tvingats arbeta i kraftig motvind.

Äntligen ligger ett vettigt förslag/motion kring gårdsförsäljning ”på bordet” som, även om det är försiktigt utformat, skulle kunna gynna utvecklingen för dessa verksamheter. Det har ju visat sig, inte minst i dessa coronatider, att vi människor uppskattar den typen av besöksmål/smultronställen, som dessutom ofta bidrar till landsbygdens utveckling och överlevnad.

Vilken frisk människa tror förresten, att en person som suktar efter alkoholhaltiga drycker med hög alkoholhalt, söker sig till upplevelsebaserade verksamheter med ett ytterst begränsat tillstånd för gårdsförsäljning, som dessutom inte befinner sig i ”lågprissegmentet”…?

Nej, lycka till ni alla fantastiska människor som kämpat i motvind så länge. Håll ut till dess att beslutet är fattat – sen kommer vi farande för att njuta av allt ni skapat och producerar.

S U