Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Strandfika. Fika vid Ankaret är ett exempel på en aktivitet som Hälsoledarna i Varberg ordnar för äldre. Bild: Carin Rudehill

Hälsoledarna ger äldre livskvalitet

Vad händer med de boende om hälsoledarna försvinner?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Hälsoledare hotade när statsbidrag tar slut" (18/9).

I HN tisdagen den 18/9 läser jag att pengarna för att behålla hälsoledarna i Varbergs Kommun har tagit slut. Detta kommer att innebära att livskvaliteten för de äldre försvinner, hur tänker man där!?

Min man bor sedan den 1 juli i år på Lindgården, under denna tid har han varit med på utflykt till Munkagårdsskolan, fika ner vid Ankaret, Torgfika och dans på Rotundan, dessa utflykter har betytt väldigt mycket för honom, och även för mig, som när jag besöker honom träffar en man som är lugn och glad för allt han får vara med om.

Under veckorna kan han vara med på tidningsläsning, gympa, yoga, bingo, promenader utanför boendet etc, etc. Vem skall nu hinna med detta om hälsoledarna försvinner? Vad händer med de boende?

Jag kan bara spekulera i hur det kommer att bli, de boende kommer med all säkerhet bli rastlösa och undra varför inget händer under dagarna. Detta kommer att medföra merarbete för personalen, som istället för att ha boende som mår bra av allt som händer, kommer att behöva ge de boende mer omsorg.

Hur är det tänkt att personalen ska hinna med detta, vad jag förstår betyder hälsoledarna väldigt mycket även för personalen och inte bara för de boende. Jag hoppas innerligt att Varbergskommun får fram pengar, så att hälsoledarna få vara kvar. Ni kanske också en dag hamnar på ett boende och då skulle uppskatta att det händer så mycket under veckorna.

Nu kan jag bara hålla tummarna för att de boende även nästa år och många år framåt får fortsätta att "komma ut" på aktiviteter.

Ewa Bergvall