Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg borde ge tips och råd om elbilsladdning och ställa krav vid nyetableringar, menar insändarskribenten.
Falkenberg borde ge tips och råd om elbilsladdning och ställa krav vid nyetableringar, menar insändarskribenten.

Grattis Lidl – först ut med snabbladdare för elbilar

Tyvärr saknas denna framåtanda i övriga staden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

En stor eloge till vårt nya Lidl som blir först i staden med två snabbladdare för elbilar. Lidl kör om alla andra nyetableringar genom deras satsning på en snabbladdare utanför butiken. Medan du handlar i butiken laddas din bil gratis och du kan även ladda din elcykel. Tyvärr saknas denna framåtanda i övriga staden.

Coop med sin nyetablerade butik, Ica Kvantum med sin nyplanerade parkering (vid Systembolaget), Willys med sin nya parkering, kommunens med sitt upprustade P-hus centrum (gamla Kronans parkering), satsningen av ett nytt köpområde vid Tångarondellen, Falkenberg station och till sist vårt egna stortorg. Alla dessa platser har ett gemensamt, de lyser med en frånvaro av laddpunkter (snabbladdning eller semisnabbladdning) för elbilar.

Om Falkenberg fortfarande vill vara med på kartan över starka miljökommuner med en god hållbarhet och framåtanda så måste vi se till att hålla oss framme inom nya tekniska lösningar, (se Kungsbackas kommuns satsning på V2G) men framförallt se till att genom rekommendationer och krav generera ett gott utbud av laddare i staden. Falkenberg är och vill förbli en kommun med mycket turister och besökare som även i fortsättningen besöker oss för att ladda både bil och själ.

Det borde ges tips, råd och kanske ställas krav vid nyetablering, varför inte i efterhand se till så att en infrastruktur byggs upp kring dessa platser?

Det är nu satsningen skall göras, för inom en treårs period kommer även Sverige stoltsera med en stor elbilsflotta.

De övriga Hallandskommunerna drar ifrån oss när det gäller laddningsmöjligheter och andra lösningar.

Falkenberg har i sin egen kommunala vagnpark över 40 helt elektriska bilar, men i Falkenbergs innerstad där ”lyser” laddningsmöjligheten starkt med sin frånvaro.

(Att jämföra laddtid: snabbladdning = ca 30-40 minuter, semisnabbladdning = ca 1-2 timmar eller normalladdning (hemma) = ca 5-8 timmar.)

Med hopp om en elbilsladdnings satsning inför det nya året