Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Akut. Det är klart att de som kommer in med ambulans med stroke eller hjärtinfarkt går före mitt skadade knä. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gnäll inte på personalen på akuten

Åker ni till rätt ställe?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Man gnäller och skäller enormt på personalen på våra akutmottagningar i länet. Hur kan folk jämställa en stålflisa i handen med en stroke etc? Åker ni till rätt ställe?

Jag var på akuten i Varberg 1 juli. Kom vid 17-tiden och var klar ca klockan 23.30. Många ambulanser kom in, personalen jobbade häcken av sig. De fick mycket skit för att det tog så lång tid. Men som i mitt fall en befarad menisk skada. Inte tusan jämställer jag den med en stroke eller hjärtinfarkt. Självklart har det högre prioritet än mitt knä.

Men åker ni till rätt ställe? Nu under sommaren är det enormt tryck på akutmottagningen i Varberg. Jag har vid ett antal tillfällen åkt upp till närakuten i Kungsbacka när det har varit mindre akut.

Längsta jag väntat där är 50 min. Går snabbt, smidigt och lätt. Man måste lära sig söka genvägar och vi som bor i Varbergs kommun måste våga åka till grannkommunerna för att minska på trycket i Varberg.

Personalen på akuten i Varberg gör ett jättebra jobb.

Akutbesökaren