Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Husfasader i Doha, Quatar, täckta med jättelika bilder på fotbollsstjärnor.  Bild: Jonas Ekströmer/TT
Husfasader i Doha, Quatar, täckta med jättelika bilder på fotbollsstjärnor. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Glöm inte offren i Qatar

Så länge dessa evenemang styrs av korruption, så länge pengar är viktigare än moral och rättvisa kommer ingen skillnad ske.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Ibland gör jag saker bara för att direkt efter känna ånger. Extra bulle till fikat, skjuta upp studierna inför en tenta.. eller kolla på VM i Qatar för att direkt efter påminna sig om vilken regim som legitimeras genom tittandet.

Nyheterna avlöser varandra. Ena dagen om 6 000 döda gästarbetare, den andra visar prognoser om ökade våldtäkter på grund av Qatars lagar som diskriminerar grupp efter grupp. Lagar och syn kring hbtq-personer behöver egentligen inte ens nämnas, de talar helt för sig själv.

Men Fotbolls-VM går av stapeln och kommer avgöras i detta land. De flesta kommer fördöma och glömma. Glömma alla som dött under regimens skrytbygge, våldtagits på grund av misogyna lagar, diskriminerats på de vidrigaste sätt på grund av att älska "fel" personer eller vara på "fel" sätt.

Så länge dessa evenemang styrs av korruption, så länge pengar är viktigare än moral och rättvisa kommer ingen skillnad ske. Låt oss alla från höger till vänster sluta upp bakom individens frihet och låt oss inte glömma de som inför våra öppna ögon faller offer för att cirka 30-talet personer från någon nation ska få lyfta en lite extra viktig fotbollspokal.

Adam Havasi (M)

ordförande Moderata ungdomsförbundet Varberg