Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är ”högst troligt att det är en lantbrukare som bedriver sin verksamhet som en enskild firma” som fått 773 669 kr i elstöd, enligt insändarskribenten.  Bild: Stina Stjernkvist/TT
Det är ”högst troligt att det är en lantbrukare som bedriver sin verksamhet som en enskild firma” som fått 773 669 kr i elstöd, enligt insändarskribenten. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Glöm inte att tänka

Tack och lov är det inte offentligt vilka som får elstöd.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vem fick 773 669 kr i elstöd?”

Det är bra om man tar reda på fakta före man blir irriterad och slänger på datorn och skriver en insändare. Det är inte skattemedel som betalas ut, utan det är flaskhalsintäkter från Svenska kraftnät, det vill säga att du får tillbaka pengar som du själv betalt in. Det har absolut inget med dig att göra.

Sedan är det högst troligt att det är en lantbrukare som bedriver sin verksamhet som en enskild firma, även om storleken på lantbruket är stort. Man kan ju bara tänka sig vilka enormt ökade kostnader den personen haft. Det är de som producerar vår mat.

Vidare, tack och lov, är det inte offentligt vilka som får elstöd med tanke på människor som glömmer av att tänka före de pratar. Vilka drev det hade blivit på grund av okunskap.

Vad har du eller någon annan att göra med vilket elbolag din granne valt eller hur dess faktura ser ut?

Tips från coachen – ta reda på fakta nästa gång.

Andreas Björklund

LÄS OCKSÅ: Vem fick 773 669 kronor i elstöd?