Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte konstigt att många barn blir förvirrade, när en tyvärr allt för stor del av vuxenvärlden anammat genusideologernas verklighetsbeskrivning, skriver insändarskribenterna. Bild: Hasse Holmberg / TT
Det är inte konstigt att många barn blir förvirrade, när en tyvärr allt för stor del av vuxenvärlden anammat genusideologernas verklighetsbeskrivning, skriver insändarskribenterna. Bild: Hasse Holmberg / TT

Genusdoktrinen – vår generations största svek

Ett ologiskt och ohederligt resonemang.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Barn har rätt till sin egen identitet" och "Nej SD, könsidentitet är ingen sjukdom"

Om man ska säga något positivt om insändarna från Centerpartiet respektive Liberala ungdomsförbundet, så är det att författarna säkert menar väl, och har hjärtat på rätt ställe. Inte desto mindre landar de i en helt galen slutsats, och deras resonemang är lika ologiskt som det är ohederligt.

Båda insändarna talar om homosexualitet och homofobi, trots att det på intet sätt är vad debatten handlar om, eller något vi sverigedemokrater berört i vårt resonemang. Såldes en så kallad ”halmdocka”: Man målar upp en falsk bild av vad motståndaren står för, och angriper sedan denna falska bild. Ett populärt retoriskt knep om man inte har har verkliga argument för sin sak.

Vidare talas det om att människor ska accepteras som de är. Vi kan bara hålla med. Problemet är dock att genusdoktrinen just när det kommer till kön praktiserar ett resonemang att man inte alls ska behöva acceptera den man är. Om lille Pelle, 5 år säger till sin mamma att han är en hund eller katt, skulle detta mest sannolikt mötas med ett skratt. Ingen skulle tänka tanken att han för den sakens skulle faktiskt är en hund eller katt. Men om Pelle däremot säger att han är en flicka menar genusdoktrinen att han därmed är en flicka, och måste bemötas och tilltalas som sådan. Det är inte konstigt att många barn blir förvirrade, när en tyvärr allt för stor del av vuxenvärlden anammat genusideologernas verklighetsbeskrivning. Ej heller är det konstigt att många av de ungdomar som upplever förvirring kring sitt kön har en historia av psykisk ohälsa. Genusaktivisterna står ivrigt redo att sälja in iden om ”född i fel kropp” som en naturlig lösning på psykisk ohälsa. En ”lösning” som ofta innefattar hormonbehandlingar eller kirurgi för att ”fixa kroppen”. Att hormonbehandla eller skära sönder en frisk kropp för att bota psykisk ohälsa borde vara otänkbart, men det är där vi är i dag.

Kapitulationen inför genusdoktrinen är vår generations stora svek, och det är en sårbar grupp ungdomar som får betala priset.

Erik Hellsborn (SD)

gruppledare

Helen Alexborn (SD)

ledamot Kultur- och fritidsnämnden