Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det ska hinnas med upp till 50 besök per natt och det är inte alltid personalen hinner äta eller gå på toaletten, skriver insändarskribenten.
Det ska hinnas med upp till 50 besök per natt och det är inte alltid personalen hinner äta eller gå på toaletten, skriver insändarskribenten.

Ge Trygghetsteamet förutsättningar att göra sitt jobb

Arbetet präglas av att man är för få i personalen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Sedan Varbergs kommun 2020 tog över Trygghetsteamet har 20 personer valt att lämna på grund av sämre arbetsförhållanden och arbetsmiljö.

Arbetet präglas av att man är för få i personalen. Det går ofta ut SMS om personalbrist till de i personalen som är lediga vilket skapar stress och många missar sin återhämtning då man vill ställa upp för sina arbetskamrater.

Det ska hinnas med upp till 50 besök per natt och det är inte alltid personalen hinner äta eller gå på toaletten. Lokalerna är för små och har allvarliga arbetsmiljöbrister. Det finns också allvarliga brister i de fordon som tillhandahålls, de är inte ändamålsenliga.

Det är inte bara personalen som har bytts ut utan även chefer kommer och går. Verksamheten saknar helt den kontinuitet som behövs.

Trots att personalen och facket upprepade gånger har påpekat brister till arbetsgivaren Varbergs kommun så händer ingenting.

Är det så att kommunens styrande politiker inte ser Trygghetsteamet som en tillgång? Varför vill de inte finansiera en verksamhet som kan bidra till ett tryggare och bättre Varberg?

Vi som var på besök från LO har alla lång facklig bakgrund och har sett en hel del, men det här tar nog priset.

Det är dags för omedelbar skärpning Varbergs kommun!

Styrelsen LO-Facken i Varberg