Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

För de som har arbetat/arbetar med smittade av covid-19 har det inneburit en stor arbetsbörda med mycket psykisk stress, skriver insändarskribenterna. Bild: Matthias Schrader
För de som har arbetat/arbetar med smittade av covid-19 har det inneburit en stor arbetsbörda med mycket psykisk stress, skriver insändarskribenterna. Bild: Matthias Schrader

Ge extra ersättning till de som vårdar covid-19-patienter

En stor arbetsbörda med mycket stress.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Pandemin som just nu härjar i Sverige och världen har, förutom stor sorg för dem som mist någon närstående, inneburit stora påfrestningar för väldigt många människor. För de som insjuknat, anhöriga, de som sitter i karantän, företagare och personal inom många olika yrkesgrupper, och inte minst för vårdpersonal som tvingats arbeta under dessa extraordinära omständigheter med smittade och svårt sjuka patienter har det varit och är fortfarande för många en svår och påfrestande tid.

För de som har arbetat/arbetar med smittade av covid-19 har det inneburit en stor arbetsbörda med mycket psykisk stress, då de arbetar under svåra förhållanden. I ett flertal regioner har man med anledning av det beslutat att visa sin uppskattning genom att ge sina medarbetare som arbetat/arbetar med inneliggande covid-19-patienter extra pengar. Exempelvis i Västra Götaland beslutades att ge 500 kronor i extra ersättning per arbetat ordinarie eller extra pass till personal som tjänstgör eller har tjänstgjort på enheter som behandlar inneliggande covidpatienter där det krävs att man bär skyddsutrustning. Ett annat exempel är i Västmanland där alla som har sin grundplacering på covid-IVA vid Västmanlands sjukhus i Västerås från juni till och med september får 20 000 kronor extra. Alla yrkesgrupper får lika stor ersättning.

Vi Sverigedemokrater anser att även vi i Region Halland borde göra något liknande och ge våra medarbetare , som redan innan har en tung arbetsbelastning, som nu får slita extra hårt i ett mycket utsatt läge med vård av covid-19-patienter extra ersättning.

Carita Boulwèn (SD)

Stina Isaksson (SD)

Ann-Helene Djivjak (SD)

Sverigedemokraterna Region Halland