Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler parkeringsplatser behövs vid Kärleksparken, tycker insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg
Fler parkeringsplatser behövs vid Kärleksparken, tycker insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg

Gör om parkeringen vid Kärleksparken

Snart är parkeringarna vid badplatserna åter överfulla.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Öppet brev till hamn- och gatunämndens ordförande i Varberg angående Kärleksparkens parkering:

Sommarens bad närmar sig och snart är parkeringarna vid badplatserna åter överfulla. Det är nu snart ett år sedan jag skrev två insändare och Hallands Nyheter följde upp med ett reportage angående problem med parkeringarna vid Kärleksparkens parkering. Följande föreslås.

1. Utökning av antalet parkeringsplatser inom de områden som ej förhindrar trafiken och utryckningsfordon. Gäller den södra parkeringen.

2. Omgradering av parkering Typ 2 Husbilar till Typ 1 vanliga personbilar. Alternativ att den parkeringen gäller för både Typ 1 och Typ 2. De senaste åren efter det att det inte längre är tillåtet att parkera under natten har det bara dagligen varit 2 till 3 husbilar vid denna parkering under högsäsong. Husbilägarna har pga den ringa utnyttjandet tagit ut sina stolar och bord på parkeringen samtidigt som det saknats platser för personbilar vid typ 1-parkeringen. Det är väldigt provocerande och har fått många vanliga personbilsägare att parkera här med parkeringsböter som följd.

3. Begränsa en parkeringsrad till 2-timmarsparkering för att underlätta möjligheterna för middagsdopp för de som arbetar under sommaren samt underlätta för lunchgäster vid Kärleksparkens servering.

Kostnaderna för dessa åtgärder torde vara låga då ytorna är på grus och kostnaderna för nya skyltar bör ej heller vara oöverkomliga. Micael vi som badar här önskar att du förklarar vad det är för svårigheter med dessa förändringar så att vi kan förstå varför inget har hänt.

Med vänlig hälsning

Rolf Myrhage