Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven (th) tar emot FN:s flyktingkommissarie António Guterres på Rosenbad i Stockholm. Bild: JESSICA GOW / TT
Statsminister Stefan Löfven (th) tar emot FN:s flyktingkommissarie António Guterres på Rosenbad i Stockholm. Bild: JESSICA GOW / TT

Gör inte klimatfrågan till nyandlig grön religion

En seriös debatt måste föras, fri från känsloyttringar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag tror att många med mig efterlyser en seriös och nyanserad debatt angående jordens klimat. Eftersom båda sidorna i debatten har forskare och nobelpristagare på sin sida så kan man ju fråga sig vari evidensen ligger. Hos vem?

Ett registrerat brev har skickats till FN:s generalsekreterare António Guterres. Det innehåller en deklaration från 500 forskare som uppmanar FN att inte förlita sig på klimatmodeller eftersom de bevisligen överdriver den globala uppvärmningen. FN överdriver också de negativa effekterna av koldioxiden och ignorerar de positiva. Deklarationen är organiserad av Professor Guus Berkhout från Nederländerna.

I brevet uppmanas även generalsekreteraren att tillsammans med nätverket bakom deklarationen organisera en konstruktiv diskussion med världsledande klimatforskare från båda sidor i början av 2020.

Jag tror inte på att göra klimatfrågan till en nyandlig grön religion, debatten måste tas utan att den domineras av känsloyttringar. Själv hör jag till den sidan som tar klimatlarmen med en nypa salt. Men jag är öppen för att höra vad människor som är av en annan åsikt har att säga utan att se ner på dem eller på annat sätt håna dem för vad de står för. Jag efterlyser mera respekt från båda sidorna i debatten. Snälla, kan vi hjälpas åt med det.

Joachim S