Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Märklig debatt kring pensionärernas matsalar, tycker insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom
Märklig debatt kring pensionärernas matsalar, tycker insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Fullmäktigepartierna skämmer ut sig

Nästa år är det val.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det är märkligt att se partierna i fullmäktige springa hit och dit, svära sig fria genom insändare i HN när det gäller pensionärernas matsalar och mötesplatser. För att inte framstå som hjärtlösa, för att inte tappa röster.

Men fakta kvarstår. Sossar och vänsterpartister har röstat för nedläggningen. SD har röstat för nedläggning. När nämnden hade senaste mötet kunde sossarna röstat för att stoppa stängningen av matsalen men lade ner sina röster. SD kom inte ens till mötet, en feghet som många SD-väljare blivit upprörda över. Därför ersattes SD:aren med en moderat och ihop med S nedlagda röster, kunde moderaterna vinna majoritet en gång till, med 4-3 för att stänga Höjden.

Det är uppenbart att partierna ägnar sig åt tjyv- och rackarspel på sina möten, snarare än att representera sina väljare. Makt och arvoden hägrar och befolkningen förblir valboskap som ska tjusas några veckor innan varje val. Däremellan ska de inte lägga sig i.

Vi som var med på 90-talet då det var stora nedskärningar, minns den starka folkliga opinionen. Så stark att högerpartierrna tappade sin majoritet. Det växande folkliga motståndet mot att hunsa pensionärer som arbetat och betalat skatt hela livet, liksom de odemokratiska försöken att smyga igenom Stordalens groteska 14-våningars hotell, eller det framgångsrika motståndet mot att privatisera den kommunala assistansen, visar tydligt att det är när människorna går samman för att skydda demokrati och välfärd, som det går att driva eliten till defensiv.

24:7 kommer att fortsätta uppmana folk till att aktivt lägga sig i styret av vår stad.

Och nästa år är det val.

Bengt Johansson

ordf. Folkrörelsen 24:7