Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stoppa förvaltningens uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av personlig assistans, kräver FUB i Varberg. Bild: Hasse Holmberg/TT

FUB vill ha valfrihet

Det finns flera familjer som känner stor otrygghet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att socialnämnden privatiserar hela den personliga assistansen får svåra konsekvenser. Här kommer ett exempel: En familj hade först privat utförare. Men när det efterhand krävdes fler timmar, så ville den privata utföraren inte vara med längre. Det lönade sig inte ekonomiskt. "Ni får vända er till kommunen", var det råd familjen fick. Familjen vände sig till kommunen och fick hjälp. Så det är med fasa familjen läser om socialnämndens beslut. Men, nu tänker inte kommunen syssla med personlig assistens. Vem ska då ställa upp?

Det finns flera familjer som känner stor otrygghet. Det gäller familjer som redan har en utsatt situation. En situation som vem som helst av oss kan hamna i. Det kan till och med hända en ledamot i en beslutande politisk nämnd.

Det är väl ändå inte socialnämndens mening att försämra för familjer. Att göra deras vardag ännu mera otrygg.

Nej, ändra beslutet. Stoppa förvaltningens uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av personlig assistans. Det måste även i fortsättningen vara möjligt att välja kommunen eller privat utförare. Vi måste ha valfrihet. Förutsättningarna är så olika i olika familjer. Men låt framför allt den enskilda familjen bestämma. Den vet faktiskt bäst.

Det finns bara en sak att göra för socialnämnden. Ompröva ert beslut.

FUB i Varberg/Sven-Olof Svenheden