Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att starta en friskola är inte främmande i tanken alls, skriver insändarskribenten.
Att starta en friskola är inte främmande i tanken alls, skriver insändarskribenten.

Friskolan på Söderskolan kan mycket väl hända

Tack för tipset – men det hjälper inte våra barn nu.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Föräldrarna kan ta över Söderskola som en friskola

Jag vill tacka dig Arne Yngvesson, för tipset om Morups friskola. Jag kan också tala om att vi föräldrar på söder är inte de som sitter och rullar tummarna. Många entreprenörer finns i vår södra del av kommunen och vi är ofta kreativa på att hitta lösningar.

Att starta en friskola är inte främmande i tanken alls. När våra politiker tvingar in våra barn till en skola där t ex mitt barn inte ens vill duscha efter idrotten för att duscharna är så äckliga och väntar tills hen kommer hem så tar kreativiteten över. Eller när många barn har 10-11 timmars skoldagar från det att de går utanför dörren till dess att de kommer in igen och får vänta på bussen i timmar, då samlar sig folket.

Intresset för en friskola på söder gror. Utan att konkurrera med de redan existerande skissas det.

Men det kanske var kommunens plan hela tiden. Att hoppas att "någon" söker om att ta över Söderskolan.

Men det tar tid och för våra barn i nuet så hjälper det inte ett dugg. Våra barn födda 2006-2008 blir ändå de som drabbas mest och värst för även om vi lyckas starta en friskola kommer det vara för sent för dessa årskullar (många föräldrar med två drabbade barn inom dessa årskullar blir lidande).

Man har i detta beslut att stänga Söderskolans 7-9 inte alls anammat den nya Barnkonventionslagen som tog kraft januari 2020 och det är inte försvarbart. Våra styrande politiker har inte sett till kommunens bästa och framför allt inte till våra barns bästa. Barnen orkar ju inget när de kommer hem, så ska det inte vara. Det finns ingen som helst ekonomisk kalkyl eller analys så det kan man omöjligt ha fattat beslutet på. Några bra grävande journalister kanske skulle få fram sanningen. För inte är det av ekonomisk vinning för det finns det inga bevis för. Be att få ut det från kommunen och du drar en nitlott.

Vi väntar fortfarande på Bun:s möte med oss föräldrar.

Kreativ förälder på söder