Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fria bussresor för äldre

INSÄNDARE. Svar på ”Dags att införa gratis buss för seniorer” 30/9.

INSÄNDARE. Svar på ”Dags att införa gratis buss för seniorer” 30/9.

KOLLEKTIVTRAFIK. Budgetberedningens arbete börjar närma sig slutet. Vi kan se framför oss mycket stora och nödvändiga investeringar. Inom Alliansen Plus är vi i likhet med förra året överens om det mesta. Vi satsar bland annat på förbättringar inom vård, skola och omsorg, men också på underhåll av gator och vägar.

Vi i Liberalerna är fortfarande övertygade om att fria bussresor för äldre är en viktig friskvårdssatsning. Aktiva äldre håller sig friskare längre. Att umgås med andra betyder mycket. Därför är det bra om kommunen kan stimulera och underlätta transporterna till gemensamma aktiviteter. Vid utfrågningen inför förra valet förklarade sig sex av åtta partier villiga att verka för införandet av fria bussresor. Tyvärr har vi inte lyckats övertyga vännerna inom Alliansen Plus om att detta är en billig åtgärd för att aktivera våra äldre. 20-talet kommuner i Västsverige har insett behovet och infört fria bussresor för äldre under lågtrafik.

Förra året gick vi i Liberalerna fram med en egen budget som skilde sig från Alliansens enbart vad gällde de fria resorna. Vi fick inte stöd från något av de stora partierna. Att vi i år håller oss till Alliansens budget betyder inte att vi ger upp kampen för fria bussresor för äldre under lågtrafik. Vi återkommer under mandatperioden med nya förslag för att på andra vägar kunna införa de fria resorna.

Lars Fagerström
Gruppledare Liberalerna

Läs också: Gratis bussresor för seniorer – viktiga fakta

MEST LÄST