Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kerstin Rosell (S) och Andreas Engebrethsen (S). Bild: Ola Folkesson
Kerstin Rosell (S) och Andreas Engebrethsen (S). Bild: Ola Folkesson

Framtid Falkenberg säger ja till Ung framtid

Projektet har visat sig ge goda resultat utan att belasta socialnämndens budget.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ingen bra start för den nya socialnämnden"

I Falkenbergs socialnämnd har Framtid Falkenberg majoritet. M och C har efter 20 år hamnat i opposition. Vi kommer att ha olika åsikter om mycket under mandatperioden, men tillsammans utgår Framtid Falkenberg från att vi gör vad som är bäst för invånarna.

Som Niklas, Gert och Rie (M) skriver i sin lite negativt vinklade insändare så stämmer det att behovet av personal inom äldrevården kommer öka markant då befolkningen blir äldre.

Vi har alla i socialnämnden fått samma siffror presenterade för oss och vi har haft samma möjligheter till efterforskningar på området. Vi utgår från att samtliga tagit den möjligheten.

Antalet personer över 85 kommer ha dubblats år 2050. Redan i dag är situationen med personal och vikarier pressad och vi ser fram emot att följa projektet Ung framtid som leds av personalavdelningen. Där har högstadieelever efter avslutad prao vid ett särskilt boende, erbjudits betalt fortsättning enligt gällande kollektivavtal och OB-ersättning.

Eleverna får intresse för ett yrke inom vård och omsorg i Falkenberg samtidigt som det sätter guldkant på våra äldres tillvaro.

Precis som M skriver så kommer projektet Ung Framtid inte att belasta socialnämndens budget vilket är vårt gemensamma ansvar att hålla oss till.

Då Ung framtid visat sig ge goda resultat och kan ge samma resultat som Ung omsorg utan att belasta socialförvaltningens ekonomi var valet inte svårt.

Detta tror vi även vår nya opposition förstår och vi hoppas att de tillsammans med oss tar ansvar för att ge så mycket bra omsorg per skattekrona som möjligt för våra invånare.

Ung framtid kommer att utvärderas under 2019 och majoriteten i socialnämnden ser fram emot att följa detta och ser en stor utvecklingspotential i att få ut våra ungdomar i arbete hos våra äldre i behov av såväl omsorg som sociala aktiviteter.

Framtid Falkenberg tar ansvar.

Kerstin Rosell (S)

ordförande socialnämnden, Falkenberg

Andreas Engebrethsen (S)

1:e vice ordförande socialnämnden, Falkenberg