Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Äldreboendet Älvgården i Vessigebro måste stänga då stora brister upptäckts i fastigheten.

Fortsatt äldreboende i Vessigebro

Att boendet var i behov av åtgärder är ingen nyhet, dock var omfattningen en nyhet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi, Liberalerna i Falkenberg, har i mer än tjugo år pratat oss varma för trygghetsboenden, gärna nära eller i anknytning till ett särskilt boende. Det tog lång tid innan Alliansen i Falkenberg lät bygga det första trygghetsboendet som ligger vid Alegränd.

I torsdags kom beskedet att Älvgårdens äldreboende i Vessigebro uppvisar stora brister i fastigheten. Att boendet var i behov av åtgärder är ingen nyhet, dock var omfattningen en nyhet. Frågan om renovering, nybyggnation eller nerläggning har över huvud taget inte diskuterats politiskt ännu.

Vessigebro ligger mitt i kommunen och har i översiktsplanen ansetts utgöra en av fyra viktiga serviceorter. Det betyder att dessa orter har stor potential att kunna växa snabbare utifrån kommunikationsläge, service (kommunal och kommersiell) och företagandet på bygden. I dessa orter ska en omfattande service finnas.

Snart kommer det att finnas sex särskilda boenden i, eller i närheten av, Falkenbergs centralort, samt ett i vardera Slöinge, Ätran och Ullared. Ser man rent geografisk så tycker vi Liberaler att Vessigebro även fortsättningsvis är en bra plats för ett äldreboende. Placering, utformning och ekonomi måste naturligtvis utredas.

Inom Framtid Falkenberg kommer vi att verka för att det skall finnas ett särskilt boende i Vessigebro, samt ett trygghetsboende i anslutning till detta. Vidare tänker vi att personal inom hemtjänsten också skall kunna finnas där. På så vis skulle de olika verksamheterna kunna samverka och arbeta flexibelt. Skulle man dessutom få till en mötesplats, så skulle det finnas goda möjligheter till en bra äldrevård i kommunens centrala delar.

Lars Fagerström (L)

gruppledare Liberalerna Falkenberg

Elisabet Karlsson (L)

ledamot socialnämnden

Lotta Johansson (L)

ersättare socialnämnden