Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kerstin Rosell (S). Bild: Ola Folkesson
Kerstin Rosell (S). Bild: Ola Folkesson

Flytten av trygghetsteamet är tänkt att öka kvalitén

Det enda som är bestämt än så länge är att avtalet med Räddningstjänst Väst sägs upp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Förändringar av Trygghetsteamet ingen satsning på äldreomsorgen

Tack för era synpunkter. Jag skulle vilja börja med att förtydliga att det förslag på organisation som beskrivs i utredningen enbart är just ett förslag. Det enda som är politiskt beslutat så här långt är att vi ska säga upp avtalet med Räddningstjänsten Väst. Nu kommer socialförvaltningen att arbeta fram en återtagandeplan som socialnämnden sedan ska ta ställning till. Så vi vet med andra ord inte hur organisationen kommer att se ut.

Men det jag kan säga är att de besparingar man pekat på i utredningen framför allt handlar om samordningsvinster. Som kommun har vi en stor hemtjänstorganisation och vi skulle till exempel kunna ha en samordning mellan larminsatser och hemtjänstinsatser. Daghemtjänst och natthemtjänst skulle också kunna använda samma fordon och lokaler. Men som sagt, det här är detaljer som ännu inte är beslutade.

Jag förstår er rädsla för att det ska bli sämre både för er medarbetare och hemtjänsttagarna, men avsikten med förslaget är, utöver önskade samordningsvinster, att det ska bli en kvalitetsökning. Övergången kommer också att ske i nära samarbete med Räddningstjänsten Väst så att nödvändig kunskap och erfarenhet tas tillvara. Vår målsättning är att det ska bli så bra som möjligt för alla berörda.

Kerstin Rosell

Socialnämndens ordförande