Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bullrande flygplan stör en boende på Norrdal i Varberg. Bild: Johan Nilsson / TT
Bullrande flygplan stör en boende på Norrdal i Varberg. Bild: Johan Nilsson / TT

Flyget i Varberg sanitär olägenhet

Hela 1 maj och Valborg blev en enda plåga.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi boende på Norrdal är förbannade på Varbergs flygklubb. Hela 1 maj och Valborg blev en enda plåga på grund av ideliga flygplan i luften som gjorde inflygningar eller starter. Det bullrar av helvete.

Det finns ljuddämpare som tar bort 60 procent av ljudet. Med tanke på alla pengar flygklubben drog in under åren som Wheels and Wings pågick i Varberg, borde det finnas sparade pengar till detta.

Kommunen måste ställa ultimatum som de gjorde för cruisingen etc, varpå allt flyttade på grund av kostnaderna som kommunen krävde arrangören på. Dags att kräva flygets nöje terroriserande att de monterar ljudsänkande dämpare direkt och att planen tills dess inte får lyfta från flygfältet. Fattar inte varför djurvänner inte opponerar sig då stat och landning sker rakt över ett naturområde och fågelreservat. Stör ju fåglarnas häckning. Eller flytta alltihop utanför Varberg där det finns lämpligt med plats och få störs. Nöjesflyget är ett rikemansnöje och otidsenligt i miljötider. Akrylatbensin är också farligt för miljön.

Hoppas kommunen reagerar hårt och snabbt. Vi på Norrdal vill sitta i trädgården, grilla, leka mm, utan att höra detta oväsen.

Sitting_Bull