Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tung trafik och en avskyvärd lukt var problemen när centralen för djurkadaver fanns i Hunnestad, skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Flera problem med stationen för djurkadaver

En avskyvärd lukt och tung trafik till exempel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Central för stinkande djurkadaver kan återuppstå i Hunnestad

Leo Virta, vd för Svensk Lantbrukstjänst, uttalar i artikeln att det aldrig varit bekymmer med varken det ena eller det andra. Detta känns verkligen provocerande för oss som bott eller bor i närheten av omlastningsstationen.

Under de 16 år som centralen varit ”aktiv” har vi närboende haft problem med avskyvärd lukt på grund av spruckna containrar, tung trafik, spyflugor, fåglar som drar ut delar från containrarna m m. Det räcker också att köra sin bil en bra bit bakom kadaverbilen för att känna stanken därifrån.

Omlastningsstationen beräknas samla cirka 2 500 ton djurkadaver per år!

Nu har nyligen tagits beslut om vatten och avlopp i Hunnestad by och man förväntar sig en god utveckling och en stor byggnation framöver. Många känner nog en stor oro för att en omlastningsstation med kadaver drastiskt skulle försämra viljan att bosätta sig här!

Ett kraftfullt yttrande angående ansökan om ovanstående miljöfarlig verksamhet är på väg att skickas in till miljö och hälsa i Varbergs kommun!

Gunnel Jansson