Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rut- och rotavdragen kunde också behovsprövas. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Rut- och rotavdragen kunde också behovsprövas. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Fler onödiga bidrag till rika

Inte bara barnbidraget som går till de med pengar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Liberalernas riksdagsledamot Joar Forsell och flera andra politiker höjer rösten för att behovspröva barnbidraget. Hans argument är att de rika inte behöver något barnbidrag och att det är ett slöseri med skattemedel. De pengarna behövs bättre inom äldreomsorg, LSS och annan omvårdande verksamhet. Han har alldeles rätt men var kommer denna insikt från den kommer vanligtvis inte från Liberalerna.

När började liberaler tänka i den banan att de redan rika inte behöver berikas ytterligare med skattefinansierade bidrag? Kanske man har tänkt sig att höja barnbidraget för de familjer som lever på marginalerna. Kanske finns fler tankar om onödiga skattefinansierade bidrag till de redan rika som skulle behovsprövas. Då kan man titta på rut- och rotavdragen för här finns pengar att hämta till den sektor som tar hand om vården av gamla, sjuka och handikappade.

I sin förlängning så blir ju även skattesänkningar för redan rika föremål för inkomstprövning. Alla bidrag till utsatta människor i Sverige är välkomna.

Oberoende av bidrag