Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kostsamt. Fästningsbadet blev 280 procent dyrare än vad som sagts, skriver insändarskribenten. Bild: Kalle Pettersson
Kostsamt. Fästningsbadet blev 280 procent dyrare än vad som sagts, skriver insändarskribenten. Bild: Kalle Pettersson

Finns det ingen som kan tolka anbud i Varbergs kommun?

Den här gången gäller det den nya simhallen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Locket på om badets kostnader" (3/9).

”En nåd att stilla bedja om” är ett citat ur Hamlet men kunde lika gärna kunna vara en kommuninvånares önskan att det en enda gång skulle fungera med anbudsförfarandet hos Varbergs Fastighets AB. Finns det ingen där som ens har den minsta aning om hur man läser och tolkar ett anbud från byggföretagen? Förhoppningsvis har de en gång skickat ut ritningar och konstruktionshandlingar från auktoriserade arkitekter och konstruktörer till olika byggnadsföretag. Samt en noggrann beskrivning och materialförteckning. Visserligen jublar byggföretagen varje gång det kommer ut en anbudsförfrågan från kommunen, de vet hur lätt det är att få tilläggskostnader, jodå, jag har arbetat på ett av dem, men någon hejd måste det väl ändå vara?

Den här gången är det den nya simhallen. NCC har fått sitt anbud antaget, vad är det då som skenar? Hade kommunen glömt att skriva in att det skall vara en 50-metersbassäng? ”Det flyger upp siffror”, säger Stenkil, ”vi behöver en genomtänkt analys” säger Jana Nilsson, ”det behövs ordentligt underbyggt material” säger Bergenblock. Dessutom finns inga handlingar när kommunen skall ha sammanträde. Vilken hönsgård som helst framstår som välorganiserad och klartänkt jämfört.

Flickskolan blev 90 procent dyrare än anbudet, badet vid Fästningen, där det bara går att bada varma dagar under sommarsäsongen och då bara för simkunniga vilket utesluter t ex barnfamiljer med mindre barn, blev 280 procent dyrare än vad som sagts och förstärkningen av piren, för att badet över huvud taget skulle kunna slutföras, kostade 50 procent över vad som beräknats. Det är inga matematiska snillen som sitter i ledningen i den här kommunen precis! Ringborg är bekymrad och säger att simhallen är den största satsningen i Varberg i modern tid, jag säger bara, vänta tills Järnvägstunneln och Västerport kommer igång!

Ingela Karlsson