Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 20170217En läkare tittar på bröströntgenbilder, mammografibilder.Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Bild: Christine Olsson/TT
STOCKHOLM 20170217En läkare tittar på bröströntgenbilder, mammografibilder.Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Bild: Christine Olsson/TT

Fantastiskt bemötande när mammografin visade på cancer

Allt gick mycket fort.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Mammografi borde stoppas helt och hållet" och "Mammografi absolut nödvändigt i diagnostiken av bröstcancer"

Varmt tack till dig, Lars-Gunnar Niklasson, bröstkirurg, för att du med din profession och mångåriga erfarenhet bemött David Bodirozas cyniska och omdömeslösa utspel om att mammografin bör läggas ner.

Den 30 augusti genomgick jag mammografi i Falkenberg. 2,5 vecka senare blev jag opererad i Halmstad för en cancertumör, som jag inte själv hade kunnat känna förrän den förmodligen hade varit mycket större. Ultraljud följt av biopsi och analys efter operation gav samma svar, cancer/tubulär.

Det var ett omtumlande besked och allt gick mycket fort. Jag fick ett fantastiskt bemötande på kirurgen i Halmstad och kände mig "trygg och väl omhändertagen". Nu väntar tre veckors strålning i Lund för att eliminera eventuella maligna celler. Dessutom ska jag medicinera i fem år.

Jag är oerhört tacksam för den vård jag fått/får och för ditt svar på tal, Lars-Gunnar Niklasson!

Vänligen

Ulla Bj