Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den stora grupp anställda och andra som mår dåligt får veta att det inte har med arbetsmiljön att göra utan deras åsikter, skriver insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson
Den stora grupp anställda och andra som mår dåligt får veta att det inte har med arbetsmiljön att göra utan deras åsikter, skriver insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson

Falkenbergs pastorats ledning – igen...

Kan det helt enkelt vara så att det här i Falkenberg inte handlar om ”Att” utan snarare om ”Hur”?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Olika åsikter är inte dålig arbetsmiljö”

I en insändare i HN går valda delar av Falkenbergs pastorats ledning, inklusive dess kyrkoherde, i svaromål mot den kritik mot en bristande arbetsmiljö som, återigen, kommit till allmänhetens kännedom tack vare HN:s föredömliga insats.

I insändaren blir vi, av arbetsgivaren (!), upplysta om att det inte handlar om ett arbetsmiljöproblem utan endast om några personer, vars känslor nu fåtts att svalla. Dessa, onämnda, kan beskrivas svepande utifrån påstådda åsikter. De skall uppenbarligen inte inkluderas i den inkluderande kyrka som eftersträvas. ”…det är en motsättning i åsikter, inte dålig arbetsmiljö eller bristande ledning” konstaterar arbetsgivaren, som här ikläder sig tolkningsföreträde om hur arbetsmiljön skall uppfattas.

Det hade förstås varit praktiskt för Falkenbergs pastorats ledning om man kunnat gömma sig bakom dessa dimridåer. Närmast pinsamt blir det dock när ledande förtroendevalda på detta flagranta sätt avhänder sig sitt arbetsmiljöansvar samt det ansvar man också bär för kyrkans liv bland människor i Falkenberg. Den stora grupp anställda och andra som mår dåligt får nu veta att det inte har med arbetsmiljön att göra utan deras åsikter.

Samma process kring regnbågsnyckelmärkning sker och har skett i våra stora grannförsamlingar, Varberg och Halmstad. Där finns samma spännvidd i åsikter hos förtroendevalda, anställda och kyrkfolk som i Falkenberg. Men vi ser inga, återkommande, artiklar och insändare om bristande arbetsmiljö och inkompetent ledarskap där.

Undrar vad det kan bero på?

Kan det helt enkelt vara så att det här i Falkenberg inte handlar om ”Att”, inte i denna eller i andra frågor, utan snarare om ”Hur”? Är det så, kommer problemet att kvarstå oavsett vilken fråga ledningen vill hantera och driva.

Bertil Göranzon

snart pensionär