Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Falkenberg, en vacker småstad

Så här kan det bli ännu finare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Så här i valtider så vill jag som nybliven Falkenbergsbo passa på att framföra mina synpunkter och önskemål om hur denna vackra småstad kan bli ännu finare. Nummer ett på önskelistan är att man bygger en gångbro på de bropelare som står staty i Ätran. Varför inte en träbro med utsiktsplatser liknande bryggorna vid Spritrakan? När man nu gjort fint längs promenaden så är det synd att man inte kan gå en rundväg längs Ätran och in genom den vackra gamla stan utan att behöva gå över den starkt trafikerade Söderbron. Det är dessutom lite långt om man inte är så mobil, tänker på äldre och små barn till exempel. Lägg då istället mindre pengar på det ”tivoli” som skymmer vårt vackra rådhus. Lastpallarna och sandlådan lockar mest ungdomsgäng som har det som uppehållsrum på kvällar och nätter. Strand har vi ju gott om vid havet, äkta vara.

Gör då hellre en sittgrupp som den vid Grand Hotell, den är inbjudande och skymmer inte kulturbebyggelse och den fina blomsterrabatten vid rådhuset.

Mitt förslag till parkeringar är att använda grusplanen där brandstationen fanns. Gör något finare av torget. Mötte två turistande damer i somras som frågade mig om jag visste var centrum låg…! Jag fick upplysa dem om att detta tyvärr var centrum, Stortorget. Jag tipsade dem om en promenad längs Ätran till Gamla stan istället. Det är synd att förebilden för centrala Falkenberg är att likna ett förortscentrum i Stockholm med inomhusgallerior och höghus istället för att ta tillvara det fina med att vara en småstad.

Lotta på Nygatan