Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I Nice spolas gatorna av varje kväll, skriver insändarskribenten. (Bilden är från Promenade des Anglais, engelska promenaden, i Nice 2014) Bild: Lionel Cironneau

Falkenberg – en vacker skräpig stad

Viktigt att staden visar sig från sin bästa sida.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vansinnet fortgår"

Vad menar du? Ska vi ha en smutsig stad där skräp och skit ligger överallt? Jag menar tvärtom att budgeten för städning och rensning borde ökas kraftigt. Falkenberg är en vacker, men på många sätt och håll mycket skräpig och ovårdad. Vi lever till stor del på turism och besöksnäring. Därför är det viktigt att staden visar sig från sin bästa sida. Jag skulle vilja påstå att ingen reser två gånger till en skräpig och skruttig stad.

Personligen har jag varit mycket i Nice, Frankrike. En stad som likt Falkenberg lever till stora delar av turism. Oaktat storleksmässigt och klimatmässigt har städerna stora likheter. Varje kväll börjar arbetet med att spola gator och torg med vatten som morgonen efter glänser, rena och fina. Deras lokala hygienister gör ett fantastiskt jobb, vilket ger en skinande ren stad som är välkomnande för turister som gärna återkommer. Som turiststad måste vi börja tänka i dessa banor.

Donalito