Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klitterbadet har passerat bäst-före-datum med råge och kan när som helst stå med så stora renoveringsbehov att det måste stänga, skriver insändarskribenterna. Bild: Martin Örtegren
Klitterbadet har passerat bäst-före-datum med råge och kan när som helst stå med så stora renoveringsbehov att det måste stänga, skriver insändarskribenterna. Bild: Martin Örtegren

Falkenberg behöver en ny simhall snarast

Klitterbadet har passerat bäst-före-datum med råge.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Som varande största hyresgästen på Klitterbadet har Falkenbergs Simklubb ett betydande intresse av en ny simhall snarast.

Med över 1 100 medlemmar, är vi en av de största idrottsföreningarna i kommunen. Vi bedriver en stor breddverksamhet och har som yttersta mål att främja vattensäkerhet samt öka simkunnigheten bland kommunens invånare och jobbar aktiv med inkludering av personer med funktionsvariationer.

För oss är inte Klitterbadet enbart en badanläggning, den är vår idrottsplats precis som Falcon Alkoholfri Arena är för Falkenbergs FF.

Det viktiga för oss är en anläggning som passar för såväl en effektiv simundervisning, som att arrangera regionala tävlingar och elittävlingar. Vi har redan satt Falkenberg på kartan i simsverige som en kompetent tävlingsarrangör och vi vill gärna fortsätta att göra det.

För att få till en bra simanläggning för alla kommuninvånare, där alla delar såsom undervisning, motion, folkhälsa, breddidrott och elitidrott får plats, och samtidigt hålla sig inom ekonomiskt rimliga gränser, måste politiken agera nu. Klitterbadet har passerat bäst-före-datum med råge och kan när som helst stå med så stora renoveringsbehov att det måste stänga. Vi utgår även ifrån att vi som bedriver den största verksamheten på Klitterbadet, också får vara med och utforma en så bra och flexibel anläggning som möjligt. Vi ser med växande oro att Falkenbergs politiker inte har samförstånd i den här frågan; bli konstruktiva, börja diskutera, så kan vi tillsammans att göra den mest kostnadseffektiva och genomtänkta simanläggningen i Sverige, innan ”gamla” Klitterbadet tvingas stänga. Vi är redo! Är ni politiker redo??

En simanläggning är en ovärderlig investering i folkhälsa, simkunnighet, samt barn och ungas aktiva fritid.

Michael Böök

ordförande och medlem i anläggningsgruppen inom Falkenbergs Simklubb

Ulrike Feldhusen

verksamhetschef och medlem i anläggningsgruppen inom Falkenbergs Simklubb

Tommy Gustafsson

medlem i anläggningsgruppen inom Falkenbergs Simklubb