Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns andra saker att fundera på kring bilderna i kommunens årsredovisning, skriver insändarskribenterna. Till exempel på varför Kallbadhuset åter är med på bild. Bild: Annika Karlbom
Det finns andra saker att fundera på kring bilderna i kommunens årsredovisning, skriver insändarskribenterna. Till exempel på varför Kallbadhuset åter är med på bild. Bild: Annika Karlbom

Fake News – nej tack!

Ni gör en höna av en fjäder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Varken L eller C svarar på våra frågor

Uppseendeväckande är det, Erik och Andreas, när ni gör en höna av en fjäder med den försåtliga metod som vi så väl känner igen från internets trollfabriker. I det här fallet handlar det om en lösryckt bild och ett inslag i kommunens informationskampanj kring corona/covid-19. Med dessa två lösa bitar fantiserar man ihop en konspirationsteori om att Varbergs kommun har en dold agenda vad gäller att ge islam/muslimer en särställning. Någon sådan agenda finns inte i Varbergs kommun. Att med försåtliga frågor ge sken av detta kan bara kallas ”fake news”

Är det då konstigt att ni inte blir nöjda med våra svar? Nej inte särskilt konstigt. Vi kommer inte att bekräfta era konspirationsteorier varken nu eller senare.

Till HN:s läsare kan det vara intressant att veta att hälsningen i samband med den muslimska fastan var en del i informationskampanjen kring corona, även i samband med övriga högtidsdagar under våren kommunicerades budskap kring corona. Under julhelgen hade inte coronapandemin ännu nått Sverige som den minnesgode kanske kommer ihåg. Därför skedde heller ingen kommunikation om corona under julhelgen. Däremot uppmärksammade kommunen Julhelgen på många andra sätt.

När det gäller bildmaterial i våra produkter är det företrädesvis våra anställda och personer i våra verksamheter som förekommer på bild. Religiösa tecken är inte en faktor vid bildval. Vill man ha funderingar kring bilderna i årets Årsredovisning kan man fundera på varför det är en stor överrepresentation av kvinnor eller varför Kallbadhuset åter är med på bild, kanske kunde man hitta en bild från inlandet till nästa år.

Tobias Carlsson(L)

Cecilia Rönn (L)

Victor Hermansson (L)

Filip Zackrisson (L)