Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Då det är en stor summa pengar finns säkert flera som vill ha en del av kakan, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Holmberg / TT
Då det är en stor summa pengar finns säkert flera som vill ha en del av kakan, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Holmberg / TT

Förvånande svårt att överföra pengar till våldtäktsoffer

Det är mycket pengar för en fattig familj.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Skadestånd till utländska våldtäktsoffer når inte fram"

Läser med förvåning denna händelse om pojken som blev tillerkänd 250 000 kronor i skadestånd och att det är problem med överföringen av denna summa till Filippinerna. Inte ens juristen som hade rest till pojkens hemland och träffat honom kunde inte då genomföra en överföring. Detta förvånar mig och min sambo som är från Filippinerna. Hon säger att det är bara att öppna ett konto i pojkens namn och man kan även låta banken sätta en regel att inget uttag kan ske innan pojken är 18 år. Det är mycket pengar för en fattig familj. Summan motsvarar i dag 1 250 000 pesos. Så det är inte konstigt att den frånvarande pappan plötsligt blivit intresserad. Då det är en stor summa pengar finns säkert flera som vill ha en del av kakan. Korruption är ett ord för det som är vanligt i relativt fattiga länder.

Själv skickar vi varje månad en mindre summa till min sambos sons konto i Filippinerna och det är aldrig problem med överföringen.

Så vi säger att: Öppna ett konto i pojkens namn med ett förbehåll att inget uttag kan ske innan pojken fyller 18 år. Även ev. Förmyndare och föräldrar kan då inte röra pengarna. Banken i Filippinerna kan man i dessa fall lita på.

Lennart E