Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christofer Bergenblock (C) och Christian Persson (C).

Förtätning med sans och balans

Den nu antagna detaljplanen innebär en rimlig avvägning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”C sviker vallöften om förtätning

Centerpartiet står för en bostadspolitik i Varberg som handlar om att bygga i alla delar av kommunen, att undvika byggnation på produktiv åkermark samt att förtäta med sans och balans. Med det sistnämnda menar vi en förtätning som tar hänsyn till flera olika faktorer, så som behovet av fler bostäder, bevarandet av viktiga kulturmiljöer och förutsägbarhet för byggarna.

När det kommer till den antagna detaljplanen för kvarteret Snidaren så kan vi konstatera att det funnits olika åsikter om vad som anses vara en rimlig förtätning. I Centerpartiet har vi diskuterat frågan vid ett flertal tillfällen och landat in i att den nu antagna detaljplanen inneburit en rimlig avvägning.

Just nu pågår arbetet med att ta fram ett stadsbyggnadsprogram som är en fördjupning av den redan antagna förtätningsstrategin. I det arbetet är det viktigt med medborgardialogen så att de riktlinjer som fastställs där också får en bred förankring hos allmänheten. Dock innebär det inte att alla kommer vara nöjda framgent heller, utan det kommer alltid att finnas en diskussion kring hur förtätningen bör ske när staden växer och förändras.

För Centerpartiet innebär en förtätning med sans och balans att det görs rimliga avvägningar av olika intressen så att Varberg kan fortsätta att utvecklas samtidigt som karakteristiska drag och miljöer bevaras. Det gick vi till val på och det står vi fortfarande för.

Christofer Bergenblock (C)

1:e vice ordf. Kommunstyrelsen

Christian Persson (C)

ordf. Byggnadsnämnden