Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Georgia Ferris (KD) Bild: Annika Karlbom

Förnuft och känsla ger hållbara beslut

Falkenberg har folkliv utöver marknaderna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ologiskt och flummigt att lägga ner marknader"

Det sista jag önskar är att uttrycka mig byråkratiskt, det är verkligen inte min ambition när jag pratar med vare sig press eller invånare. Men när det gäller just driften av Falkenbergs Marknad så är det en ren organisationsfråga.

Som förtroendevald i Falkenberg, och ordförande för KFT-nämnden, är det min ambition att vi ska ha en levande stadskärna, med ett starkt näringsliv och god tillgänglighet. Det är vi många som arbetar tillsammans för, och det kan ta sitt uttryck på flera sätt. Varje dag sker aktiviteter i Falkenberg, allt från SM-tävlingar i Falkhallen, föreläsningar i Stadsbiografen, och vernissager på Rian, till Laxens dag, Pride, barnkalaset, och stadsloppet. Majoriteten av detta står föreningsliv, näringsliv och privatpersoner för. För mig är det viktigaste att kommunen skapar bra förutsättningar för detta, vilket inte är lika med att kommunen ska driva det. Med det sagt kan jag verkligen inte hålla med om att det är två gånger om året som Falkenberg lever upp med folkliv och träffar. Det sker ofta och är inte avhängt marknaden.

Helge Vrågård kan vara lugn när det gäller det underlag som når politiken. 30 000 kronor är kostnaden som kvarstår för kommunen efter intäkterna från knallarna räknats bort. Förutom avspärrningarna som nämnts ingår extra gatustäd, toaletter, el, och containrar. Utöver detta tillkommer naturligtvis arbetstid för personalen. Falkenbergs vision är att 'vi växer för en hållbar framtid'. För att kunna göra det är det för mig viktigt att kommunen nu när vi blir större tar ett steg tillbaka för att fokusera på vårt kärnuppdrag (i detta fall trafik- och gatufrågor), och istället ger större utrymme till ett starkt civilsamhälle att ta vid.

Georgia Ferris (KD)

ordförande i kultur-, fritids-, och tekniknämnden