Eko handlar om att ställa om till en långsiktigt hållbar matproduktion, skriver insändarskribenten.
Eko handlar om att ställa om till en långsiktigt hållbar matproduktion, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

Fördelarna med ekologisk odling

Det handlar om att ställa om till en långsiktigt hållbar matproduktion.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland||

Sårbarheten i det svenska lantbruket har blivit tydlig. Det brukar sägas att vi är självförsörjande på livsmedel till ca 50%. Men om man räknar in insatsmedel som konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel som det o-ekologiska lantbruket är beroende av så blir graden av självförsörjning ännu lägre.

Den pågående kostnads- och säkerhetskrisen visar på fördelarna med ett kretsloppsbaserat jordbruk utan kemiska bekämpningsmedel och importerad, mycket energikrävande konstgödsel. Eko handlar om att ställa om till en långsiktigt hållbar matproduktion. Välj ekologisk mat från Sverige när du har möjlighet!

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

ANNONS