Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De som är över 65 år behöver inte köra bil, menar insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
De som är över 65 år behöver inte köra bil, menar insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Förbjud äldre att köra bil

Barnfamiljer har mest behov av bil.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Låt alla göra nya körkortsprov då och då"

Att göra prov på nytt som du säger var femte till var tionde år blir bara bekymmer för de som precis klarat körkortet. Jag tycker istället att endast barnfamiljer från 18-50 år ska få ha körkort eftersom äldre ej har behov av körkort. De kan ta cykel eller andra färdmedel.

Ni som är äldre klagar säkert på det jag skriver men det är faktiskt barnfamiljer som har behov av bilen mest. Jag tycker de med barn under 18 år ska ha rätt till föräldrar med körkort, men inte de som är utan barn. Ni behöver inte resa och det behöver inte barnfamiljer heller men däremot är det åldern mellan 18 år och 50, egentligen 65, som har behov av bil till arbete och däremellan kan man då behöva den till barnen.

Tycker det är hög tid att förbjuda körning efter 65 år. Jag tänker säkert och tycker att äldre inte har rätt till körkort även om många, därav min egna mormor, kör jättebra men det är hög tid att tänka på miljön och våra kommande generationer. För de som passerat den åldern finns mycket annat att upptäcka än att sitta i en bil.

Inte nog med det, många pensionärer skaffar husbil vilket är helt absurt för mig att förstå. Bidra med något istället för att köra bil i onödan. Ni barnfamiljer behöver inte heller åka överallt. Bosätt er där allt finns nära till hands, vi behöver inte mer än vad vi har. Allt är för bortskämt i vårt samhälle . Det vill många ändra på!

Medveten

LÄS MER: Äldre behöver bilen mest

LÄS MER: Småbarnsfamiljer kan cykla istället!