Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Istället för att anordna oändligt många klimatmöten så är det bättre att vi inleder en palliativ vård av det som finns kvar, tycker insändarskribenten. Bild: Hanna Franzén/TT
Istället för att anordna oändligt många klimatmöten så är det bättre att vi inleder en palliativ vård av det som finns kvar, tycker insändarskribenten. Bild: Hanna Franzén/TT

För sent att göra något åt klimathotet

Det är palliativ vård som gäller.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Tänkte skriva några rader om vad jag har sagt i tio år nu. Det är försent att rädda vårt klimat. Detta är bara att inse hur obehagligt det än är. Även om vi skulle börja leva nu som vi levde för 150 år sedan (med självhushållning och ej nyttjande av fossila bränslen) så skulle vi ändå inte kunna stoppa den globala uppvärmningen. Att vi skulle leva igen som för 150 år sedan är ju också helt verklighetsfrämmande.

Det talas mycket om ett hållbart samhälle och klimatsmarta och klimatanpassade alternativ. Jag tycker att detta prat är fullständigt nonsens. Allt från mobiltelefoner som är omöjliga att byta batteri i till "klimatanpassade resor". Jag har självklart lyssnat på Greta Thunberg och hennes sympatisörer. Skulle vilja fråga hennes kompisar om de är villiga att aldrig mer köpa en ny smart mobiltelefon. Svaret är givet. De kan inte vara utan sin käraste ägodel. Hoppas de är medvetna om att varje ny telefon som tillverkas förorsakar ca 85 kg skrot. Inte direkt smart.

Jag sällar mig till den amerikanske klimatexperten, Roy Scrantons, växande skara. Roy påpekar också att klimathotet på sikt förorsakar mänsklighetens fall. Istället för att anordna oändligt många klimatmöten så är det bättre att vi inleder en palliativ vård av det som finns kvar.

Realisten Thomas